måndag 25 juli 2011

den sötaste lilla.....


Helle & Jesper vill fiska idag och vi åkte till ett för oss okänt litet tjärn där vi visste det fanns små karp och sutare, redan efter ett par minuter får "brewster" en lite karp (nu är han fast för livet) för att sedan få en liten mört. Helle´s första fisk för kvällen var det sötaste jag sett på länge, en liten baby sutare :) Jesper fick tillslut 10 bady sutare & Helle 4 sutare och en liten mört.

torsdag 21 juli 2011

morgonstund har GULD i .......

ÄNTLIGEN :) Denna fina Koi vägandes 6750g (73cm) gick äntligen i min "fälla" nu i natt/morse (trägen vinner heter det ju) oj vad glad jag blev, och en underbar fight bjöd den på & vilket adrenalinrus jag fick :) "Hon" gick fösst upp på en brödbit intill, försvann i 3-5min kom tillbaka, tvekade för att sedan vända om och gå upp & sluka mitt bete. ett STORT TACK till Jonas för att du "lånar" ut ditt vatten.

tisdag 19 juli 2011

nära skjuter ingen....

Skulle kunna kopiera senaste inlägget, då det gällde natten/gryningens fiske, ett duktigt oväder blossade upp på vägen till fisket men försvann lika fort (yr.no spådde rätt). Idag var jag riktigt nära en fin koikarp, den svart/orange(ca 5:a) hade siktat in sig och simmade med näst intill öppen mun mot mitt bete och slukade det, men jag vet inte hur det gick till men då mothugget gavs satt "hon" inte där. nu blir det till att sitta frustrerad några dagar innan nästa tillfälle ges, skitfiske på er.

lördag 16 juli 2011

I hopp om

Åter ett natt/gryningsfiske, tog mitt stalkingspö och floters/bröd ihopp om kanske en vacker orangefärgad karp, men inatt var det inte någon fart på ytfisket, en praktkarp steg mot brödet men ikke. nya tag när tillfälle ges, skitfiske alla.

torsdag 14 juli 2011

kärlek från Kina


Inte min största men min hitills vackraste gräskarp, 81cm 6600g, och vilken fight :) Tog med mej min "caddie"/käraste mitt i natten och drok iväg till ett vatten jag fått tillstånd av ägaren att se hur hans karpar har det, detta vattendrag har gäckat mej så många gånger innan men i natt/morse var fisken med på noterna, tappa en "bamsing" men det roliga var att fisken steg på brödet för fössta gången, så det blir till att pröva snart igen.



måndag 11 juli 2011

Weedis i skånelandet





Startade färden mot Kristianstad sent igår kväll, och var framme strax innan gryning vid slottet i Vittskövle, 03:50 var det såpass ljust ute att det var dax att pröva, ser redan på bron över att det går en gräsätare, slänger i en brödbit samt att jag tacklar upp mitt spö och lägger ut en bit franska intill, med ett slurp försvinner "mäskbrödet" efter max 5 min, ser sedan att fisken simmar runt, fram och tillbaks innan den bestämmer sig för att anfalla, yes fast fisk, den är stark och gör flera rusningar innan den så sakteliga glider in i håven, 9150g 95x50cm och min 10 "reg" fisk är bärgad.

lördag 2 juli 2011

på pappas gata



Idag åkte vi "hem" till livelycke/dala (romelanda) för lite fiske i mina gamla barndomsvatten (stendammen/kroksjön), Helle var grym på borren fick många, och Jesper var som vanligt värst då det gäller störst, han höjde sitt PB till 825g på braxen.

fredag 1 juli 2011

Helle & Jesper ägde



Idag åkte barnen & jag till ett litet vatten på den STORA gröna vackra ön Hisingen, Jesper var strykjärnshet och fångade sin "fössta" ruda eft 15sek, sedan varvade barnen med att fånga fisk, dagens "monster" fick Jesper på 435g, Helle var inte långt bakom med en fisk på 380g bägge ungarnas fiskar slog pappas PB med hästlängder, men pappa fick låna Helles spö och plockade upp en fisk på knappa 300g.